klimplanten


Klimplanten

Klimplanten zijn ideaal om schuttingen, muren of rasterwerken te bedekken. Ze brengen niet alleen hoogte in uw tuin maar nemen ook relatief weinig ruimte in beslag bij hun stam. Zodoende kunt u grote oppervlakken bedekken met maar een fractie van het grondoppervlak welke u nodig zou hebben als u struiken zou planten.

 

 

 

Op onze kwekerij hebben wij diverse klimplanten welke, mits goed samengesteld, uw tuin het gehele jaar van kleur kunnen voorzien! Denk hierbij bijvoorbeeld aan kamperfoelie, blauweregen en clematis. Voor optimale bloei plaatst u de bloeiende klimplanten zo veel mogelijk in de zon. Sommige klimplanten, zoals de Hedera Hibernica (Ierse Klimop) bloeien pas als zij een lengte van circa 10 meter hebben bereikt. Hierdoor kunnen deze prima in de half-schaduw geplaatst worden.

 

 

 

Veel van de bekende soorten klimplanten zijn groenblijvend waardoor u in de winter niet tegen een kale schutting of muur hoeft aan te kijken. Tevens nestelen vogels zich graag in klimplanten waardoor u extra leven in uw tuin krijgt!