hortensia's


Hortensia's

Hortensia’s (Hydrangea’s) zijn makkelijke planten welke ieder jaar prachtig bloeien. Ze zijn uitermate geschikt voor borders en zijn zowel solitair als in groepen te plaatsen. De meest bekende Hortensia is de Hydrangea Macrophylla (boeren Hortensia). Deze heeft grote blauwe of roze bollen. Desalniettemin bepaalt de zuurgraad en het ijzergehalte in uw grond de uiteindelijke kleur.

 

 

 

Pluimhortensia’s (Hydrangea Panniculata) vormen grote, crème-witte pluimen bestaande uit kleine individuele bloemetjes. Deze soort bloeit enkel op het nieuw gevormde hout. U kunt deze in het voorjaar snoeien tot circa 25 centimeter boven de grond, op deze manier houdt u de pluimhortensia relatief laag met optimale bloei. Indien u de hortensia in zijn geheel niet snoeit dan zal deze steeds hoger haar pluimen gaan vormen. Let hierbij wel op dat de takken niet bezwijken onder hun eigen gewicht bij stevige wind.

 

 

 

Een andere bekende soort welke u bij ons kunt verkrijgen is de Hortensia Annabelle (Hydrangea Arborescens), de bloeikleur en groei van deze soort is vergelijkbaar met dat van de Hydrangea Panniculata. De variatie is echter dat de Annabelle lager blijft en in bolvorm bloeit. Nadeel bij de Annabelle is dat de takken vaak bezwijken bij zwaardere wind omdat de plant op haar eenjarige hout bloeit, takken welke relatief dun zijn.

 

 

 

Om het probleem van gebroken takken bij harde wind te verminderen hebben kwekers de Hortensia Strong Annabelle ontwikkeld. Deze soort vormt steviger hout maar heeft verder exact dezelfde eigenschappen als de “gewone” Hortensia Annabelle.