Bamboe & varens


Bamboe &varens

Bamboe is een zeer sterke en goed groeiende wintergroene plant welke een Oosters tintje aan iedere tuin kan geven. De plant is dan ook goed te combineren met Varens, welke door hun mooie en unieke bladvorm een aanvulling vormen op een Oosterse tuin. Desalniettemin kunnen beide soorten in iedere tuin goed tot uiting komen.

 

 

 

Zowel bamboe als varens kunnen in de zon of half-schaduw worden geplant mits zij voldoende water krijgen. Zij kunnen in zowel volle grond als in potten gedijen. Bij bamboe dient u er op te letten dat u een pot koopt welke groot genoeg is om het uitzettende wortel-stelsel goed te kunnen accommoderen. Plaatst u bamboe in de volle grond en worden de wortels te groot dan kunt u deze simpelweg afsteken zonder de plant hierin te benadelen, wel is het verstandig om deze dan tevens enigszins terug te snoeien.

 

 

 

Varens maken in het voorjaar nieuw blad aan, ze bloeien echter niet. Wel zijn veel soorten varens wintergroen, hieronder vallen bekende soorten als de; Asplenium (Tongvaren) welke lichtgroen van kleur is en circa 50 centimeter hoog kan worden. Maar ook lager blijvende soorten als de Dryopteris Filix-Mas blijven op zijn minst half-wintergroen. Sommige soorten varens kunnen geheel in de schaduw geplant worden.

 

 

 

Enkele bamboe soorten welke wij ruim op voorraad hebben zijn de Phyllostachys, een goed bekende bamboesoort welke 5 meter hoog kan worden en de Fargesia welke 3 tot 4 meter hoog wordt. Bamboe stelt weinig eisen aan de grondsoort, zij moeten echter niet te droog staan om verdorring van het blad te voorkomen.