Bomen


Bomen & Stambomen

Stambomen zijn zowel in bolvorm, als dakboom of in blokvorm beschikbaar. Tevens hebben wij kleinere bomen zoals de Malus (Sierappel) en Magnolia (Tulpenboom) op voorraad. Stambomen onderscheiden zich van reguliere bomen in het feit dat deze op stam gekweekt zijn, de bloei en groei vindt enkel in de kruin plaats.

Dit betekent dat deze gebruikt kunnen worden om hoogteverschillen in uw tuin aan te brengen of als u weinig ruimte heeft maar toch hoge begroeiing wenst.

Bekende stambomen in bolvorm zijn de Acer (Esdoorn) in verschillende kleuren van donkergroen tot geel/roze. Maar ook de Catalpa staat als bolvormige stamboom zeer bekend, deze heeft hartvormig goudgeel blad met witte bloemen.

Binnen deze categorie bestaan tevens groenblijvende bomen zoals de Magnolia (Tulpenboom), Prunus (Portugese Laurier) en de Quercus, beter bekend als de eik. Wanneer u meer waarde hecht aan de esthetische eigenschappen zoals mooi blad of een mooie bast dan kunt u het beste voor een Acer kiezen welke een opvallende stam heeft met grijswitte strepen, in de winter is dit extra sierlijk.

Maar ook de Aralia Elata, een minder bekende soort met lange bladvormen welke in de winter geheel afvallen. Of een Betula (Berk) welke een volledig witte stam heeft.

Kleine bomen met bijzondere vormen zijn onder andere de Bruine Hazelaar, de Gewone Vijg en de Witte Moerbij. Kleine bomen welke ook bloeien zijn de Amelanchier Arborea en de Amelanchier Lamarckii, Cercis, Cornus, Laburnum en fruitboompjes als de Malus en Prunus.

Voorbeelden van knotbomen welke wij op onze kwekerij beschikbaar hebben omvatten de Catalpa, Platanus en Salix. Bekende lijbomen zijn de Acer, Liquidambar, Malus en Pyrus.

Treur- en zuilvormen vindt u ook terug bij ons in de vorm van Pyrussen, Salix, Carpinus, Fagus, Liquidambar maar ook de speelse Prunus (Sierkers).


"Breed assortiment aan bomen."