fruitbomen en struiken


Fruitbomen en struiken

Fruitbomen zijn een welkome aanvulling op iedere tuin. Vroeg in het jaar kondigen ze de lente aan met hun uitbundige bloesem. Later in het jaar kunt u genieten van het fruit welke zij produceren.

 

Aangezien fruit een onmisbaar deel uit maakt van ieder dieet kunt u zelf uw fruitschaal bijvullen met de oogst van uw bomen. De meeste van onze fruitbomen zijn zelfbestuivend, u kunt deze dus prima solitair plaatsen waardoor u ruimte bespaart en meerdere soorten naast elkaar kunt planten!

 

In ons assortiment vindt u onder andere; appelbomen, perenbomen, kastanjebomen, vijgenbomen en pruimenbomen.

 

Vergeet niet om boompalen naast een jonge fruitboom te plaatsen welke ten minste 1 meter boven de aarde moeten uitsteken. Dit voorkomt dat uw fruitbomen omwaait bij stevige wind. Fruitbomen kunt u, bij het ontbreken van vorst van circa oktober tot en met begin april planten. Indien u een fruitboom op blote wortel koopt dient u deze zo snel mogelijk te planten.

 

Plant fruitbomen in een voedselrijke- en goed vochtige grond om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Zandgrond leent zich minder goed dan kleigrond.