Seizoen  pagina

Convolvulus cneorum

Convolvulus cneorum ook wel zilverwinde genoemd is sierlijk klein heestertje afkomstig uit de middellandse zeegebied, daar voelt die zich thuis op de rotsen.

Deze heester is groenblijvend is wel vorstgevoelig daarom verdient die goede winterbescherming op een beschutte plaats.

Van juni tot september bloeiend de verfraaien witte bloemen met een geel hartje en de mooie zilvergrijze en behaarde balderen.

De mooie heester houdt van kalkrijke, arme grond hij kan ook wel droge condities aan.

Polygala myrtifolia

Polygala myrtifolia (vleugeltjesbloem) hij blijft lang groen de paarse bloemen bloeien vanaf april tot aan de eerste vorst. Deze mooie plant kan goed in een pot op het terras of balkon staan. Hij kan ook in een beschutte border, maar in de winter wordt het wel wat moeilijk omdat de plant maar matig winterhard is. Het is dus aan te raden om als kuipplant te houden om dan in de winter op een lichte koele plek te plaatsen. De plant kan makkelijk een meter hoog worden. Zet hem eventueel lekker in de zon anders kan die ook halfschaduw staan op een beschutte plek. 

eucalyptus cinerea

Eucalyptus cinerea. Het is een snelle groeier en heeft zeer sterk ruikende zilvergrijze bladeren. Je kunt hem goed snoeien waardoor je al snel veel takken hebt om te gebruiken voor diverse toepassingen. De groei is wat grillig en rommelig waardoor je een wat meer open boom krijgt. Het staat graag droog en zonnig. Zal je hem niet bij houd met af en tot wat af te snoeien kan die wel bijna 12 meter worden.   

Trachycarpus fortunei

Trachycarpus Fortunei - Chinese waaierpalm. Deze mediterrane plant is een echte sfeermaker op je terras. Het staat het liefst staat die graag in de volle zon maar het kan ook goed op een halfschaduw plaats staan. Als je de palm gaat plaatsen doe het dan in losse, goed doorlatende, humusrijke grond.

Tussen maart en augustus even 1 keer in de 2 maanden bijmesten. De palm is winterhard met echt vries rond -10 graden even goed afdekken. 

Sarcococca Confusa

Sarcococca Confus - Vleesbes  het is een groenblijvende heester bossige brede struik met lange, glimmende en puntige bladeren. Deze heester is winterhard is daarom geschikt om in de winter wat kleur te geven in uw tuin. Wordt veel al gebruikt voor als losgroeiend haagje of een groenblijvende bodembedekker. Hij is ideaal om smalle stroken tuin o[p te vullen. Hij bloeit met geurende witte bloemen na de bloei vormt die zwarte glimmende vleesbesjes. staat graag halfschaduw tot schaduw in humusrijke grond. Bloeitijd is Januari - maart

Strelitzia reginae